У Гройсмана заявили, що не знають, кому йшли мільярди гривень пенсій, що виплачувалися 317 тисячам особам

У Гройсмана заявили, що не знають, кому йшли мільярди гривень пенсій, що виплачувалися 317 тисячам особам

В Мінсоцполітики заявили, що після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів взагалі не поновили виплати, бо вони не є внутрішньо переміщеними особами

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що стосовно того, кому йшли мільярди гривень пенсій, що виплачувалися 317 тисячам повторно не поновленим внутрішньо-переміщеним особам, наразі невідомо. Так він прокоментував фото, які днями з’явилося в соцмережах та ЗМІ, де в окупованому Донбасі пенсіонерам ділки пропонують «допомогти оформити пенсію», а також «подовжити довідку переселенця».

Прес-служба Мінсоцполітики повідомили, що «власне, аби запобігти таким шахрайським методам,  і була прийнята Урядом  8 червня 2016 року  постанова №637 стосовно захисту прав переселенців, що встановлює контроль за рухом державних  коштів,  тобто, кому і в який спосіб вони виплачуються».

«Світлина  ще раз демонструє:  якщо людина не виїжджає за межі окупованої території, значить, це робить посередник», - зазначили у відомстві. 

«Шістдесят  тисяч чоловік, котрі числились як переселенці,  взагалі не перетинали лінію розмежування, - зазначає Міністр соціальної політики Андрій Рева. – Після додаткової перевірки 317 тисячам пенсіонерів  взагалі не поновили виплати, бо  вони не є внутрішньо переміщеними особами. Водночас, починаючи з 2014 року, тільки  на виплату пенсій ВПО державою витрачено 28 мільярдів гривень. І  кому йшли кошти цих 317 тисяч громадян на сьогодні невідомо».

Читайте також інтерв’ю «Главкому»: Міністр соцполітики Андрій Рева: Самозванець Захарченко будує «рай» в «ДНР», але своїх батьків чомусь тримає на нашій території

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: