У Китаї запустили в космос ракету нового покоління

У Китаї запустили в космос ракету нового покоління
Даний супутник буде переважно використовуватися для проведення на орбіті випробувань нових технологій
Фото: Сіньхуа

Загальна довжина триступеневої ракети-носія Чанчжен-7A становить 60,1 метра

У п’ятницю, 12 березня, з космодрому Веньчан, розташованого в південнокитайській провінції Хайнань, була запущена ракета-носій Чанчжен-7A Y2. Ракета-носій нового типу повинна вивести на орбіту експериментальний супутник, повідомляють китайські ЗМІ.

Даний супутник буде переважно використовуватися для проведення на орбіті випробувань нових технологій, включаючи моніторинг космічного середовища.

Чанчжен-7A Y2 – модифікована версія ракети Чанчжен-7, вона являє собою нове покоління розроблених і побудованих Китаєм високоорбітальних ракет середнього розміру. Її вантажопідйомність становить не менше 7 тонн.

Загальна довжина триступеневої ракети-носія Чанчжен-7A становить 60,1 метра, що на сім метрів більше, ніж Чанчжен-7, і тому вона здається тонкою і високою.

«Для зниження ризику переломлення тонкої ракети вчені розробили інтелектуальні технології, які допомагають краще керувати ракетою при сильному вітрі на великих висотах, що дозволяє їй слідувати по оптимальній траєкторії після зльоту», – сказала Шень Дань, головний конструктор групи розробників Чанчжен-7А.

При злітній масі 573 тонни нова ракета-носій має більшу вантажопідйомність, ніж попередні моделі. Основні ракети-носії Китаю, що є в експлуатації, можуть піднімати 5,5 тонн корисного навантаження на геосинхронну перехідну орбіту, а Чанчжен-7А здатна відправити на високу орбіту корисне навантаження вагою не менше 7 тонн.

«Для ракети Чанчжен-7А використовується екологічно чисте паливо, що складається з рідкого кисню й гасу. Її запуск знаменує собою модернізацію китайських ракет-носіїв середнього розміру», – зазначив заступник головного конструктора ракети Ма Чжунхуей.

Раніше Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) запустило сервіс «Надішли своє ім'я на Марс». Ваші дані запишуть на флешку, яка відправиться до Червоної планети на борту корабля під час наступної експедиції в середині 2020-х років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: