У Кремлі не збираються міняти Сущенка на Вишинського

У Кремлі не збираються міняти Сущенка на Вишинського
Український журналіст, в'язень Кремля Роман Сущенко

«Ми вважаємо, що Вишинський не тема для обмінів», - сказав речник Путіна

Кремль не розглядає можливість обміну незаконно засудженого у Росії українського журналіста Романа Сущенка на підозрюваного в Україні у держзраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

«Ми вважаємо, що Вишинський має бути негайно звільнений. Це не тема для якихось обмінів», - сказав Пєсков, відповідаючи на питання українського журналіста Романа Цимбалюка, «чому Росія не хоче обміняти Вишинського на Сущенка».

Як повідомлялося, кореспондента Укрінформу Романа Сущенка заарештували 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Раніше Сущенко заявив, що після двох років за ґратами залишається сильним духом, не зважаючи на те, що спроби його звільнити поки завершувалися невдало.

12 вересня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним рішення Московського міського суду про 12 років ув'язнення для Сущенка. Відтак суд відхилив у повному обсязі апеляцію захисників.

Дружина і донька відвідали у російському СІЗО Сущенка.

Керівник «РИА Новости Украина» Вишинський був затриманий у Києві 15 травня. Йому оголосили про підозру у державній зраді.

Як відомо, Вишинський  планує скаржитися до Вищої ради правосуддя на дії слідчого судді.

15 травня Вишинському було оголошено підозру у державній зраді, його затримали згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили в банківській скриньці Вишинського договір з російським пропагандистським ЗМІ, понад 200 тисяч доларів та предмет, ззовні схожий на пістолет «Браунінг 1906».

Служба безпеки України викликала на допит 47 осіб у справі про державну зраду Вишинського.

16 травня Вишинського етапували з Києва до Херсона, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, що веде його справу.

1 листопада Херсонський міський суд продовжив Вишинському термін утримання під вартою до 28 грудня.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: