У Мінкульті закликали Московську церкву не сіяти ворожнечу між православними та греко-католиками

У Мінкульті закликали Московську церкву не сіяти ворожнечу між православними та греко-католиками

Московський патріархат звинувачує Греко-католицьку церкву у просуванні в Україні автокефалії

Директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш пояснив позицію Греко-католицької церкви щодо автокефалії Української православної церкви.

За його словами, Греко-католицька церква чітко заявила, що всі (релігійні, – «Главком») процеси, які зараз відбуваються в Україні - це внутрішні справи православних спільнот. УГКЦ участі у цих справах не бере.

«Тому закиди до греко-католиків з боку представників МП – це апелювання до давніх фобій, поширених серед певної частини православних, намагання законсервувати православну ідентичність на дуже давніх антикатолицьких сюжетах», - зазначив Андрій Юраш в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Раніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: