У Міноборони підтвердили затримання російського найманця на Донбасі

У Міноборони підтвердили затримання російського найманця на Донбасі
Покусаєва затримали 4 березня 

Затриманий у зоні проведення антитерористичної операції 47-річний росіянин Микола Покусаєв дає свідчення

У Міноборони підтвердили, що сили АТО взяли у полон представника російсько-окупаційних військ.

Про це сказав на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк.

«Ми підтверджуємо те, що взято у полон представника російсько-окупаційних військ. Наразі встановлюється його причетність до регулярних військ ЗС Російської Федерації», - сказав речник.

Затриманий у зоні проведення антитерористичної операції 47-річний росіянин Микола Покусаєв наразі дає свідчення.

Про це інформує 6 березня прес-центр штабу АТО.

«Наразі, росіянин Микола Покусаєв до дрібних деталей на папері згадує своє перебування на окупованих територіях, смакує українським борщем та знайомиться з тим, що про нього понаписували «брати по зброї», – йдеться зокрема в повідомленні.

В штабі АТО зазначають, що проросійські ЗМІ розгорнули дискредитаційну кампанію проти найманця російсько-окупаційних військ.

«За їхньою версією він і завербований СБУ божевільний педофіл, і злочинець, і асоціальна особистість. Насправді ж цей горе-вояка яскравий приклад того хто здебільшого воює проти нас», – йдеться в коментарі українських військових.

За їхніми даними, історія Покусаєва не відрізняється від багатьох інших: «Путін покликав воювати і я пішов».

Бійці АТО зазначають, що при затриманні у 47-річного росіянина знайшли повний комплект документів та споряджений автомат, він був одягнений в уніформу, поширену серед незаконних збройних формувань, що тимчасово окупували окремі райони Донбасу.

Військово-облікова спеціальність Покусаєва – механік водій.

У штабі зазначають, що серед так званого командування російських-окупаційних військ вже давно введено практику списувати бійця заднім числом – аби не платити компенсацію родині.

«Останній такий приклад зафіксовано в одному з банд формувань на Приазовському напрямку, де найманця з позивним «Шиш(а)» 1996 року народження, який загинув 21 лютого звільнили у той же день, але 17-м лютим. Без виплат родині за його злочинну роботу», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляли ЗМІ, 4 березня військовослужбовці 57-ї окремої мотопіхотної бригади затримали рядового бойовика, який мав при собі паспорт громадянина Росії.  Як написав у Twitter блогер Necro Mancer, затриманий Покусаєв Микола Анатолійович із села Яропольці району Бєлгородської області.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: