У Міносвіти кажуть, що середня зарплата вчителя першої категорії перевищила 7 тис. грн

У Міносвіти кажуть, що середня зарплата вчителя першої категорії перевищила 7 тис. грн
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

Уряд планує підвищити зарплату вчителям в 2018 році на 20-25%

Міністерство освіти і науки працює над покращенням соціального статусу вчителя, і підвищення заробітної плати – один із кроків. Про це повідомила в інтерв’ю «Главкому» міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Думаю, можна говорити про соціальний статус вчителя загалом, про те, як до цієї професії ставляться у суспільстві. І, звичайно, мізерна зарплатня не додає педагогам соціальної ваги. Окрім цього, певну роль відіграють сучасні медіа, які надають перевагу розповідям про одиниці, справді одиниці поганих вчителів, у той час практично ігноруючи людей, чия робота викликає повагу. Потрібно також розуміти, що українська школа є застарілою і не відповідає вимогам часу загалом. Вчителі ж завжди знаходяться на першій лінії – вони спілкуються з батьками, незадоволеними системою, і беруть на себе увесь цей негатив. Це комплексна проблема і працювати з нею потрібно комплексно. Зараз ми це робимо», - сказала міністр.

Вона повідомила, що з 1 січня 2017 року підняли зарплату педагогів на 50% та закріпили її у єдиній тарифній сітці на два розряди вище відносно інших бюджетників.

Гриневич заявила, що цього року середня зарплата для вчителя першої категорії становитиме трохи більше 7 тисяч гривень. «Однак, в залежності від органу місцевого самоврядування, навантаження вчителя вона може доволі сильно змінюватися», - зазначила міністр.

Гриневич повідомила, що уряд планує підвищити зарплату вчителям в 2018 році. «Зараз йдеться про підвищення на 20-25%. Про точні цифри можна буде говорити на більш пізніх стадіях розробки бюджету на 2018 рік», - додала вона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: