У Мінприроди заявляють, що не збиралися продовжувати контракт із гендиректором ЧАЕС Грамоткіним

У Мінприроди заявляють, що не збиралися продовжувати контракт із гендиректором ЧАЕС Грамоткіним
Очільник ЧАЕС Грамоткін переконував, що не зміг знайти спільну мову з Міністерством екології

Профільне міністерство відреагувало на заяву про звільнення генерального директора Чорнобильської АЕС

Міністерство екології та природних ресурсів України, яке координує роботу зони відчуження, не планувало знову продовжувати контракт генеральному директору ЧАЕС Ігорю Грамоткіну. Про це в ексклюзивному коментарі «Главкому» повідомив в.о. міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

За його словами, немає жодного конфлікту між Мінприроди та державним спеціалізованим підприємством «Чорнобильська АЕС», яке входить до структури Державного агентства управління зоною відчуження (ДАЗВ).

«Протягом останніх двох років відбулися три Асамблеї країн-донорів Чорнобильського фонду «Укриття» та Рахунку ядерної безпеки на Чорнобильській АЕС. Хочу підкреслити, що вперше за багато часу Україна виконала взяті на себе зобов’язання. Це підкреслюють і в ЄБРР, як банку-розпоряднику коштів безпекових проектів у зоні відчуження, так, і на останній асамблеї, яка відбулася тиждень тому у Лондоні. Там було досягнуто надважливих домовленостей щодо введення в експлуатацію нового безпечного конфайменту на Чорнобильській АЕС. Також Мінприроди розпочало консультації з Європейською комісією щодо роботи зі спільного виведення з експлуатації ЧАЕС», - пояснив ситуацію Віктор Вакараш, підкресливши, що такий прогрес став можливим, у першу чергу, завдяки активній позиції Мінприроди у цьому переговорному процесі.

 

На уточнення «Главкому», у зв’язку з чим подав у скандальну відставку генеральний директор ЧАЕС Ігор Грамоткін, Віктор Вакараш пояснив, що термін його контракту завершується за кілька місяців. «Ще в грудні минулого року постало питання про доцільність продовження контракту пану Грамоткіну. Тоді у Мінприроди, проконсультувавшись з партнерами з ЄБРР, ухвалили рішення дати цій людині ще один шанс завершити взяті його підприємством зобов’язання. Однак ми опинились у ситуації, коли терміни введення в експлуатацію необхідних об’єктів були на межі зриву. Про це під час спільних нарад неодноразово доповідало керівництво Державного управління зоною відчуження, тому не думаю, що за таких умов доцільно б було говорити про продовження контракту. Звичайно, у Мінприроди звертали увагу і на численні журналістські розслідування щодо пана Грамоткіна», - резюмував Віктор Вакараш.

Нагадаємо, Ігор Грамоткін неодноразово був фігурантом кримінальних проваджень та низки журналістських розслідувань. Зокрема: 

Директор ЧАЭС отдал 100 миллионов на демонтаж радиоактивного металла фирмам, связанным со своим сыном. ВИДЕО

Чорнобиль: сімейний попил на 100 000 000 та радіоактивний метал

Родичі директора ЧАЕС причетні до фірм, яким ЧАЕС віддала підряди на 180 млн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: