У Мінсоцполітики розповіли, як стабілізують Пенсійний фонд

У Мінсоцполітики розповіли, як стабілізують Пенсійний фонд
Міністр соціальної політики Андрій Рева

Перегляд пенсійного забезпечення відбуватиметься щорічно, запевняє профільний міністр

Пенсійна реформа передбачає запровадження таких соціальних параметрів солідарної системи пенсійного забезпечення, які стабілізують Пенсійний фонд та створять умови для подолання його дефіцитності.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Міністр запевняє, що реформа приведе видатки пенсійної системи у відповідність до її доходів, за рахунок суттєвого збільшення власних надходжень до Пенсійного фонду.

За його словами, такий підхід забезпечить постійне збільшення розміру пенсійного забезпечення відповідно до зростання економічних показників, та ліквідує вплив політичного фактору на добробут пенсіонерів.

«Перегляд пенсійного забезпечення відбуватиметься не епізодично, раз на п’ять чи раз на десять років, а щорічно – у відповідності до формули розрахунку, яку закладено в проект реформи», - наголосив Рева.

Також міністр розповів, що проектом закону про пенсійну реформу передбачається перенесення підвищення соціальних стандартів з грудня 2017 року на жовтень, що дозволить переглянути розмір пенсій додатково трьом мільйонам пенсіонерів.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада підтримала у першому читанні закон про пенсійну реформу.

Читайте також статтю: #ПенсіїНеГречка. Реформа чи чергове «покращення»?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: