У Москві викрали барокамеру для тренування космонавтів

У Москві викрали барокамеру для тренування космонавтів

Пропажу сурдобарокамері виявили на наступний день після Дня космонавтики

У Москві з парковки вкрали експонат столичного Музею космонавтики - сурдобарокамеру СБК-48, в якій проходили випробування радянські космонавти. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Барокамера перебувала в реставраційному цеху на підприємстві в Строгіно, де повинні були дізнатися, чи на цьому апараті тренувалися Юрій Гагарін, Герман Титов та інші радянські космонавти. 

У п'ятницю, 13 квітня, в відділ поліції району Строгіно звернувся із заявою про крадіжку експонату «сурдобарокамері 48» співробітник Музею космонавтики, повідомив РБК джерело в ГУ МВС по Москві. За його заявою поліція порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 158 КК Росії (крадіжка).

Інформацію про порушення кримінальної справи підтвердили також в територіальному відділенні поліції. «У відділ поліції Строгіно звернувся експерт Музею космонавтики, який розповів, що виявив зникнення апарату, який знаходився в складському приміщенні на 1-й Ліковській вулиці», - сказав він. За словами співрозмовника РБК, матеріальні збитки попередньо оцінили в 300 тис. руб.

Підозрюваних шукають.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: