У МВС попередили про можливі провокації в річницю операції «Вісла»

У МВС попередили про можливі провокації в річницю операції «Вісла»

28 квітня відзначатиметься 71-ша річниця сумнозвісної операції «Вісла»

У Міністерстві внутрішніх справ України не виключають провокацій, спрямованих на загострення українсько-польських відносин, 28 квітня у день 71-ї річниці операції «Вісла».

Про це заявив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич на селекторній нараді, передає прес-служба відомства.

«28 квітня відзначатиметься 71-ша річниця сумнозвісної операції «Вісла», яка була пов’язана з примусовою депортацією етнічних груп українців зі східних районів Польщі. На цьому фоні ми не виключаємо нових провокацій, спрямованих на загострення українсько-польських відносин. Вони можуть бути спрямовані проти дипломатичних установ Польщі чи об'єктів польсько-української історії», - сказав Фацевич.

Операція «Вісла» — етнічна чистка, здійснена у 1947 році (початок — 29 березня) за рішенням партійного і державного керівництва СРСР, Польської республіки та ЧСР.
Полягала у примусовій, з використанням військ (СРСР, Польської республіки, ЧСР), депортації українців з їхніх етнічних територій, — Лемківщини, Надсяння, Підляшшя і Холмщини, — на території у західній та північній частині польської держави, що до 1945 року належали Німеччині, так звані «повернені території» з метою обмеження підтримки українського підпілля місцевим населенням

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: