У МВС повідомили, як слідкуватимуть за дотриманням швидкості на дорогах

У МВС повідомили, як слідкуватимуть за дотриманням швидкості на дорогах
Портативний пристрій TruCam для контролю за дотриманням швидкості

В Україні з 8 жовтня в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг патрульні почнуть використовувати пристрої TruCam

У Міністерстві внутрішніх справ розповіли, як будуть слідкувати за дотриманням швидкості на дорогах. Про це повідомляє прес-служба МВС.

В Україні з 8 жовтня в місцях концентрації ДТП та на аварійно-небезпечних ділянках доріг міжнародного значення патрульні почнуть використовувати портативні пристрої TruCam для контролю за дотриманням швидкості.

«Патрульна поліція буде використовувати TruCam виключно на ділянках автодоріг із дорожніми знаками, що повідомляють про фото-відео фіксування порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов’язаним з перевищенням швидкості, як у містах так і на дорогах міжнародного значення», - розповіли у МВС.

В таких місцях будуть знаходитися службові транспортні засоби з увімкненням маячків синього кольору. Інформація щодо ділянок доріг, де зареєстровано найбільшу кількість ДТП, буде висвітлена на офіційних сайтах НПУ та ДПП.

Патрульна поліція спільно з державним агентством автомобільних доріг проведе роботу щодо позначення відповідними дорожніми знаками місць в яких, буде здійснюватися такий контроль.

Протягом першого тижня патрульна поліція буде використовувати TruCam у пілотному режимі з метою профілактики. З метою запобігання зловживань та корупційних ризиків TruCam містить алгоритм шифрування AES, що робить неможливим втручання в роботу системи та будь-яке корегування даних. Також служба моніторингу департаменту патрульної поліції буде контролювати кількість складених адміністративних матеріалів та кількість збережених відео.

Відзначається, що TruCam, виробництва США, отримав відповідний експертний висновок Державної служби зв’язку та інформації України, який дійсний до 2021 року.

TruCam має лазерне наведення, що дозволяє вимірювати швидкість на відстані до 1 тис. 200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту пам’яті на 16 тисяч відеороликів чи 40 тисяч фото. Робить до 3 фотокадрів в секунду. Має два режими – автоматичний та ручний. Крім того, обладнаний GPS-датчиком.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ввів сучасні засоби фото- і відеофіксації порушень на дорогах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: