У НАТО гостро відповіли на залякування Путіна ядерною зброєю

У НАТО гостро відповіли на залякування Путіна ядерною зброєю
Прес-секретар НАТО Оана Лунгеску 

НАТО намагається модернізувати Віденський документ ОБСЄ

В Північноатлантичному альянсі вважають неприпустимими залякування президента Росії Володимира Путіна ядерною зброєю.

Про це зазначено в коментарі прес-секретаря НАТО Оани Лунгеску.

«Російські заяви, які загрожують, що альянс може бути мішенню, є неприйнятними й непродуктивними. Як ми неодноразово заявляли, протиракетна оборона альянсу не розроблена і не спрямована проти Росії. Наша система захищає від балістичних ракет за межами євроатлантичного регіону»,– зазначила Лунгеску.

Вона додала, що союз не хоче нової холодної війни чи гонки озброєнь.

«Усі союзники підтримують угоди про контроль над озброєннями, які створюють довіру і впевненість на благо всіх. Ми продовжуємо працювати над підвищенням військової передбачуваності і прозорості, у тому числі включаючи Раду НАТО - Росія. Ми також намагаємося модернізувати Віденський документ ОБСЄ», 2 запевнила прес-секретар НАТО.

Як повідомлялось, вчора Путін закликав Європу і Штати прислухатися до озброєної Росії. Серед іншого, він розповів, що Росія почала розробку таких видів стратегічної зброї, яке не використовують балістичну траєкторію і невразливі для ПРО. Нова російська крилата ракета буде володіти необмеженим радіусом дії і непередбачуваною траєкторією польоту, заявив Путін.

«Як ви розумієте, нічого подібного ні в кого в світі поки немає. Коли-небудь, напевно, з'явиться, але за цей час наші хлопці ще щось придумають», - додав він. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: