У Польщі перенесли президентські вибори

У Польщі перенесли президентські вибори

Ввечері 6 травня у Польщі ще відбулися передвиборчі дебати

Нова виборча кампанія почнеться з нуля, тобто з реєстрації кандидатів

Президентські вибори в Польщі 10 травня не відбудуться.

Про таке рішення повідомили в середу пізно ввечері лідер правлячої в Польщі партії «Закон і справедливість» Ярослав Качинський, а також його партнер по коаліції, лідер політичного об'єднання «Угода» Ярослав Говін.

«Спікер Сейму оголосить про нові президентських виборах в перший можливий термін», - зазначено в тексті заяви, розповсюдженої Польським агентством друку.

За словами авторів, це рішення було прийнято «у зв'язку з відмовою опозиції прийняти всі конструктивні пропозиції, що дають можливість провести вибори президента в цьому році у встановлені в конституції терміни».

Згідно з планами, після 10 травня 2020 року Верховний суд просто оголосить вибори такими, що не відбулися.

Попри це, ввечері 6 травня у Польщі ще відбулися передвиборчі дебати.

Як додає видання Оnet.pl, нова виборча кампанія почнеться з нуля, тобто з реєстрації кандидатів. Дату виборів президента має призначити маршалок Сейму.

Раніше повідомлялося, що у Польщі хочуть скасувати вибори президента через коронавірус. Тоді правляча партія «Право і справедливість» внесла до Сейму проект змін в Констиуцію, який передбачає продовження президентського строку Анджея Дуди до семи років і скасування президентських виборів, запланованих на 10 травня. 

Згодом голова Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Польщі та президент Європейської Ради Дональд Туск закликав поляків не брати участь у президентських виборах, запланованих у країні на 10 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: