У президента порушують закон про заборону куріння (фото)

У президента порушують закон про заборону куріння (фото)
На нараді у Зеленського на стіл поставили попільничку
Фото: Офіс президента

Нині в Україні, як і в більшості країн світу, повністю заборонена реклама, стимулювання продажу та спонсорство тютюнових виробів

Офіс президента опублікував фото із щоденної селекторної наради під головуванням Володимира Зеленського щодо боротьби з поширенням коронавірусу. І хоч ніхто із присутніх на світлині не курить сигарет, на столі у самому центрі можна побачити порожню попільничку. 

Треба зазначити, що згідно із законом «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» та правилами благоустрою, курити не можна, серед іншого, у будівлях органів державної влади. 

Також в Україні заборонена будь-яка реклама тютюнових виробів, тільки в місцях продажу дозволяється розміщення інформації про тютюнові вироби.

Офіційно курити заборонено в громадських місцях. Курці можуть користуватися спеціально відведеними для цього місцями. Не можна курити в ліфтах і таксофонах, у закладах охорони здоров’я, навчальних закладах, на дитячих майданчиках, у спортивно-оздоровчих закладах, під’їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, ресторанах та культурних закладах, на зупинках громадського транспорту та в органах державної влади та місцевого самоврядування.

patrol_f06ee

За законом зкуріння в громадських місцях передбачений штраф. Уперше можна відбутись попередженням або штрафом, який становить 3-10 неоподаткованих мінімумів (51-170 грн). Якщо курець-порушник потрапить до поля зору поліції вдруге протягом року, штраф вже зросте до 10-20 неоподаткованих мінімумів (170-340 грн).

Штраф має бути сплачений порушником не пізніше ніж через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення санкції.

До речі, в інтернеті теж не можна рекламувати тютюнові вироби. Виняток – вебсайти для повнолітніх, обов’язковою умовою доступу до яких є ідентифікація віку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: