У Раді готують законопроект про покарання журналістів за фейки

У Раді готують законопроект про покарання журналістів за фейки

Нардеп переконує, що цей законопроект не передбачатиме запровадження цензури чи тиску на ЗМІ

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони має намір за тиждень-два запропонувати на розгляд парламенту законопроект щодо запровадження відповідальності журналістів за поширення недостовірної інформації з метою підриву обороноздатності держави.

Про це заявив секретар комітету , народний депутат від БПП Іван Вінник у коментарі журналістам після засідання комітету.

«Давно вже гостро стоїть питання щодо введення якоїсь форми відповідальності щодо журналістів за поширення свідомо недостовірної інформації. Буде це адміністративна чи кримінальна, щодо цього ми почнемо дискусії на комітеті, будемо долучати членів комітету до цієї роботи і запропонуємо в найближчий тиждень, максимум два відповідний законопроект на розгляд парламенту», - сказав Вінник.

Водночас він переконує, що цей законопроект не передбачатиме запровадження цензури чи тиску на ЗМІ.

«Відразу хотів би всіх попередити, що ми не збираємось ані вводити цензуру, ані будемо тиснути на журналістів, ані жодним чином забороняти писати що потрібно журналістам, але якщо такі дії мають свідомий характер з метою підриву обороноздатності держави, вони мусять отримати відповідну кваліфікації», - заявив Вінник.

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський заявив, що очолюваний ним комітет разом із Комітетом з питань інформаційної політики та свободи слова підготують зміни до чинного законодавства про посилення відповідальності, зокрема кримінальної, українських журналістів за підрив обороноздатності шляхом розповсюдження неправдивої інформації.

Нагадаємо, 5 квітня журнал «Новое время» у своєму щотижневому випуску оприлюднив матеріал «Служили два товариші. Секретні оборонні замовлення стали золотою жилою для представників влади».

У розслідуванні, автором якого є Іван Верстюк, йдеться про те, що українські оборонні відомства налагодили незаконну схему закупки продукції за завищеними цінами. У матеріалі, зокрема фігурує народний депутат Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський.

Адвокат Пашинського заявляє, що народний депутат не має відношення до фактів, викладених у розслідуванні. Згодом головний редактор «Нового времени» Віталій Сич повідомив, що після публікації до офісу видання без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про «врегулювання». За словами Сича, адвокати погрожували та вимагали опублікувати у журналі публікацію самого Пашинського на кілька сторінок і його фото, яке журналісти мали б поставити на всю обкладинку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: