У резиденції патріарха Кирила перша смерть від коронавірусу

У резиденції патріарха Кирила перша смерть від коронавірусу
РПЦ стверджує, що священників захворіло не більше, ніж лікарів та поліцейських

РПЦ продовжує приховувати масштаби зараження Covid-19 серед священиків

У четвер, на 50-му році життя, помер уставщик (розпорядник служб) московського Данилова ставропігіального чоловічого монастиря ієродиякон Димитрій (Ніколаєв Сергій Володимирович). Про це повідомляє сайт монастиря.

У робочій групі при патріархові повідомили, що ієродиякон був заражений коронавірусом.

Димитрій був укладачем опублікованого у монастирському видавництві «Даниловський благовісник» збірника «Псалтирь и каноны, чтомые по усопшим».

У Даниловому монастирі розташована резиденція патріарха і синоду, а також Синодальний відділ зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату.

4 травня в Москві від коронавірусу помер колишній митрополит Астраханської області Камизякської єпархії Іона (Юрій Карпухін).

Глава синодального відділу РПЦ із зв’язків церкви з громадськістю та ЗМІ Володимир Легойда заявляв, що чутки про те, що церква приховує масштаби зараження коронавірусом серед священиків, безпідставні, пишуть російські видання. За його словами, кількість інфікованих священиків не вище, ніж серед лікарів та поліцейських.

За даними на 7 травня, у Москві з початку пандемії виявили 92 676 випадків зараження коронавірусів - 6703 за останню добу. Одужали 9227 осіб, померло 905 осіб. Всього по Росії налічується 177 160 випадків зараження.

Нагадаємо, що станом на 7 травня у Росії підтверджено 11 231 випадок інфікування коронавірусом у 84 регіонах. Це рекордна кількість хворих за добу. Про це повідомляє Федеральний оперативний штаб РФ. 

Загальна кількість хворих на коронавірус у Росії зросла до 177 160 осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: