У Росії засудили жінку за «небезпечні картинки» в закритому альбомі в «ВКонтакте»

У Росії засудили жінку за «небезпечні картинки» в закритому альбомі в «ВКонтакте»
Активістка Оксана Походун на оголошенні вироку в суді
Фото: Сибирь. Реалии

Адвокат планує з'ясувати, як силовикам стало відомо про зміст закритого альбому Походун у соцмережі

У російському Красноярську Радянський районний суд засудив до двох років умовно медсестру Оксану Походун за декілька картинок в закритому альбомі на її сторінці «ВКонтакте».

Про це повідомляє Znak.com з посиланням на інформацію адвоката правозахисної організації «Агора» Володимира Васіна.

Походун визнали винною за частиною 1 статті 282 «Екстремізм». В ході дебатів державний обвинувач просив відправити жінку на 1,5 року в колонію-поселення.

Суд встановив, що в 2012 році Походун створила сторінку «ВКонтакте» під псевдонімом, а з 17 липня 2015 року по 5 травня 2016 року в закритому альбомі на своїй сторінці розмістила серію картинок, які нібито порушували ненависть і ворожнечу за ознаками національності, походження і ставлення до релігії.

Ці картинки стосувалися ставлення жительки Красноярська до подій в Україні, до деяких священиків і президента Росії Володимира Путіна. Суд визнав, що зображення мають підвищену суспільну небезпеку, незважаючи на те, що доступ до них мала тільки сама власниця сторінки.

За словами Васіна, кримінальне переслідування відносно його підзахисної пов'язано з тим, що у Походун активна громадянська позиція.

Адвокат планує з'ясувати, як силовикам стало відомо про зміст закритого альбому на сторінці Походун у соцмережі «ВКонтакте» і наскільки це законно.

Нагадаємо, в окупованому Криму так званий міський суд Євпаторії заарештував лівого активіста Євгена Каракашева, який з однієї зі своїх сторінок у «ВКонтакте» в кінці 2014 року опублікував відеозапис, що нібито закликає до тероризму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: