У Сінгапурі послаблюють коронавірусний карантин

У Сінгапурі послаблюють коронавірусний карантин

З 5 травня жителям дозволять виходити на вулицю для занять спортом за умови дотримання соціального дистанціювання

Влада Сінгапуру оголосила про поступове послаблення обмежувальних заходів, введених у зв’язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це йдеться в рішенні Міністерства охорони здоров’я країни від 2 травня.

Зокрема, з 5 травня жителям дозволять виходити на вулицю для занять спортом за умови дотримання соціального дистанціювання. Також дозволять працювати закладам, де надають послуги акупунктури (голковколювання), але лише для лікування болю.

З 12 травня дозволяють роботу низки бізнесів, зокрема виробникам харчових продуктів, пральням, перукарням і зоомагазинам. Роздрібний продаж продуктів дозволяється лише через доставку або за попереднього замовлення (takeaway).

З 19 травня випускники навчальних закладів поновлюють навчання, але в малих групах, для проведення консультацій і необхідних для завершення навчання занять.

При цьому в сінгапурських гуртожитках, де проживають мігранти, кількість випадків коронавірусу залишається високою. Тому там обмеження на пересування залишаються щонайменше до 1 червня.

«Оскільки кожен виконував свої обов’язки й дотримувався заходів безпечного дистанціювання, ми зафіксували зменшення кількості випадків передання вірусу між людьми за останній місяць», — йдеться в повідомлення МОЗ Сінгапуру.

Зазначимо, що Сінгапур одним із перших увів обмежувальні заходи через поширення коронавірусу SARS-CoV-2. У березні в країні було кілька сотень випадків інфікування, і влада країни оголошувала, що епідемію було взято під контроль.

Утім у другій половині квітня внаслідок трудової міграції в Сінгапурі зафіксували різке зростання випадків зараження коронавірусом — так звану «другу хвилю» інфікованих. Так, станом на 21 квітня в країні було 9125 інфікованих SARS-CoV-2, більшість із яких — трудові мігранти. Тоді влада країни ухвалила рішення продовжити карантин, який мав остаточно завершитися 4 травня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: