У Великобританії можуть запровадити нові санкції для Росії

У Великобританії можуть запровадити нові санкції для Росії

Великобританія не має наміру обмежувати своїх футбольних фанатів і команди щодо відвідування ЧС-2018

У питанні запровадження нових санкцій щодо Росії у справі про отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньки все буде залежати від подальших кроків РФ.

Про це в ефірі телеканалу ICTV ввечері 1 квітня заявила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, пише Інтерфакс-Україна. 

«Поки ми не оголошували нових санкцій, крім тих, які вже запроваджено, але очевидно, що все буде залежати від подальших кроків Росії. Головне, про що ми будемо у подальшому піклуватися – це наша національна безпека», – заявила Гоф.

Посол уточнила, що висилка російських дипломатів – не просто акт солідарності з Великобританією.

«Це також дуже чітка відповідь на те, що ми вважаємо загрозою нашій колективній безпеці. Це результат не лише хорошою дипломатії, а й колективного почуття, що ми зіткнулися з новим і дуже важким викликом Росії», – зазначила вона. 

Також Гоф зазначила, що Великобританія не має наміру обмежувати своїх футбольних фанатів і команди щодо відвідування ЧС-2018, який має пройти в Росії.

«Щодо ідеї про те, що ми нібито намагаємося зірвати Чемпіонат світу з футболу – це нонсенс. Британці – істинна футбольна нація, і ми хочемо дивитися хороший футбол, тут немає конспірології. Але ми не будемо відправляти офіційні делегації, членів уряду і королівської сім’ї на Чемпіонат світу. Разом з тим ми не прагнемо обмежувати англійська футбольних фанатів і команди, проте намагаємося бути впевненими у їхній безпеці», – зазначила посол. 

Як відомо, вже 29 країн висилають російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Крім того, Болгарія, Люксембург, Словаччина, Мальта та Португалія відкликали своїх послів в РФ для консультацій. Серед країн ЄС жодним чином не «покарали» Росію Австрія, Кіпр та Греція.

Відзначимо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: