Посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують

Посол Росії у США поскаржився, що американські політики його ігнорують
Посол РФ у США Анатолій Антонов 
Фото: Getty Images

Понад 20 американських чиновників відхилили запити російського посла в США Анатолія Антонова на проведення зустрічей

Посол Росії в США Анатолій Антонов поскаржився сенатору-республіканцеві Орріну Хетчу, що американські чиновники ігнорують його прохання про зустріч. Відповідний лист російського посла опинився в розпорядженні видання Politico.

Зазначено, що в листі від 9 березня Антонов попросив Хетча про допомогу.

«Я був би вдячний вам за пораду, як розвивати контакти з членами Конгресу США, міністерствами і відомствами, а також за вашу можливу допомогу в організації таких зустрічей», - зазначив він.

Далі посол РФ навів список з 20 американських чиновників, які відхилили або проігнорували його запити на проведення зустрічей.

Зазначається, що в цьому списку глава апарату Білого дому Джон Келлі, лідер меншості в Палаті представників Ненсі Пелосі, сенатор від Каліфорнії, і заступник міністра оборони з політичних питань Джон Руд вказані як такі, що «офіційно» відхилили пропозиції Антонова.

«Як я говорив вам під час наших зустрічей, мені доводиться зіштовхуватися з труднощами у встановленні контактів з високопоставленими американськими чиновниками. Безліч прохань про проведення зустрічей з керівництвом американських відомств і членами Конгресу або залишилися без відповіді, або були відхилені без пояснення причин», - написав Антонов.

Серед чиновників, які відмовилися відповісти послу РФ - віце-президент Майк Пенс, міністр енергетики Рік Перрі, міністр фінансів Стівен Мнучин, міністр сільського господарства Сонні Пердью, міністр торгівлі Вілбур Росс, генеральний прокурор Джефф Сешнс, міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, директор ФБР Крістофер Рей і глава Федеральної резервної системи Джером Пауелл.

Водночас Антонов в листі Хетчу заявив, що не припинить свої зусилля. За його словами, він «щиро налаштований встановити дружні і партнерські відносини між Росією і США».

Нагадаємо, 26 березня Адміністрація президента США Дональда Трампа винесла рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття останнього дипломатичного форпосту Москви на західному узбережжі країни, в Сіетлі.

Росія в порядку відповідних заходів висилає 58 співробітників посольства США в Москві і двох працівників генерального консульства США в Єкатеринбурзі.

Речниця Держдепу США Хізер Науерт заявила, що так звані «дзеркальні» дії російського уряду щодо вислання 60 американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії ухилитися від подальшого діалогу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: