У «Народному фронті» заявили, що убивство Шеремета має стимулювати силовиків до боротьби з російською агентурою в Україні

У «Народному фронті» заявили, що убивство Шеремета має стимулювати силовиків до боротьби з російською агентурою в Україні

Реакція російської пропаганди на зухвале вбивство Шеремета підтверджує версію про путінський слід у цьому злочині, вважає нардеп

У розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета слідчим треба серйозно пропрацювати версію про причетність Росії. Цей злочин має спонукати силовиків передусім до негайного очищення України від кремлівської агентури. Про це заявив народний депутат, член фракції «Народний фронт» Ігор Гузь.

За його словами, реакція російської пропаганди на зухвале вбивство Шеремета підтверджує версію про путінський слід у цьому злочині.

«Хресна хода» московської церкви, цілеспрямована дискредитація добровольчого руху, маячня деяких наших політиків про «чорних полковників», хунту, переворот виглядають ланками одного ланцюга з сьогоднішнім вбивством. Я переконаний, що це агресор дестабілізує державу зсередини. Путінська пропаганда вже розносить по світу зухвалу геббельсівську заяву російського МЗС: мовляв, “Україна - це кладовище для журналістів.  В Україні спокійно діє щедро фінансована Кремлем агентурна мережа. В той час, як на фронті також сплеск активності окупаційних військ: 9 загиблих українських воїнів за крайні 24 години», - заявив народний депутат.

Він зажадав від прокуратури та інших правоохоронних органів боротьби з російською підривною агентурою всередині України.

«Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував під час масових заходів застосовувати рамки металошукачів. Не на цьому треба зосереджуватися. Потрібен, нарешті, реальний наступ правоохоронців на московську агентуру в Україні. Їх не треба довго вираховувати. Он у стінах парламенту щонайменше кілька десятків щодня ходять», - наголосив Гузь.

Необхідність боротьби з агентами Кремля, нагадав він, була однією з головних причин заміни Генерального прокурора України й призначення на цю посаду Юрія Луценка.

«Голосуючи за Луценка на посаду Генпрокурора, фракція «Народного фронту» заявила про кілька пріоритетних завдань для ГПУ. Серед них і покарання агентів впливу Путіна. І СБУ, і Генпрокуратура мають нарешті почати виконання цього завдання. Це буде боротьба з причиною, а не з наслідками - як-от вбивство Павла Шеремета», - резюмував Ігор Гузь.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: