Бойовики зривають перемир'я: Україна ініціює скайп-зустріч переговорної групи

Бойовики зривають перемир'я: Україна ініціює скайп-зустріч переговорної групи

Скайп-зустріч ТКГ необхідна в зв'язку з тим, що з боку ОРДЛО не дотримується режим припинення вогню

Українська сторона ініціює проведення відеоконференції Тристоронньої контактної групи на 31 вересня. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми.

«На 31 серпня, напередодні нового навчального року, українська сторона ініціює проведення відеоконференції Тристоронньої контактної групи», - написала вона.

На думку української сторони, скайп-зустріч ТКГ необхідна в зв'язку з тим, що з боку ОРДЛО не дотримується режим припинення вогню, а також з метою закликати представників ОРДЛО забезпечити безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території Донбасу, включаючи українсько-російський кордон.

Як повідомлялося, попри оголошене «шкільне перемир’я», за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон закликали Росію та Україну докласти більше зусиль для повного припинення вогню на сході України.

Президент України Петро Порошенко підкреслив, що доручив керівництву ЗСУ продовжувати дотримуватися оголошеного режиму тиші.

Як відомо, за результатами телефонних переговорів лідерів держав «нормандського формату», 22 серпня лідери України, Німеччини, Франції та Росії висловилися на підтримку перемир’ю на сході України з нагоди початку нового навчального року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: