Україна не бачить підстав для повернення в ПАРЄ делегації РФ

Україна не бачить підстав для повернення в ПАРЄ делегації РФ

Віце-прем’єр-міністр наголосила, що Російська Федерація досі не виконує вимог щодо припинення військової агресії проти України

Україна вважає, що наразі немає підстав для поновлення повноцінної участі російської делегації в ПАРЄ, адже це суперечитиме Статуту Ради Європи та її цінностям.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з радником президента Франції у європейських справах Клеманом Боном, повідомляється на сайті уряду.

Віце-прем’єр-міністр наголосила, що Російська Федерація досі не виконує вимог щодо припинення військової агресії проти України, в той час як з моменту запровадження санкцій пройшло вже три роки.

Вона також розповіла раднику президента про хід реформ в Україні та ситуацію на сході і висловила подяку Франції за підтримку України в питаннях, пов’язаних із збереженням суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони також обговорили підготовку до саміту «Східного партнерства», який відбудеться наступного тижня.

Климпуш-Цинцадзе зазначила, що Україна зацікавлена у результативному проведенні саміту СхП та знаходженні рішень, які були б взаємовигідними для країн-партнерів та Євросоюзу.

Нагадаємо, у Франції Климпуш-Цинцадзе також пообіцяли зберегти санкції проти Росії попри економічні втрати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: