Україна видала Туреччині лідера організації Ґюлена

Україна видала Туреччині лідера організації Ґюлена

Іса Оздемір був спійманий в Азербайджані, а підозрюваний Саліх Зекі Їгіт був доставлений до Туреччини після проведення операції в Україні

Всього в світі вже затримали більше 80 прихильників Ґюлена

У четвер, 12 липня, в Туреччину з України та Азербайджану доставили двох лідерів руху FETO опозиційного турецького богослова Фетуллаха Ґюлена, повідомляє DailySabah.

Відповідно до джерел, підозрюваний Іса Оздемір був спійманий в Азербайджані, а підозрюваний Саліх Зекі Їгіт був доставлений до Туреччини після проведення операції в Україні.

Затриманим висунуто звинувачення в причетності до терористичної діяльності.

Відзначимо, Саліх Зекі Їгіт втік до України після провалу спроби військового перевороту в Туреччині 15 липня 2016 року.

З моменту путчу турецька розвідслужба MIT провела операції з боротьби із прихильниками Ґюлена в 18 країнах. 80 прихильників були затримані і вивезені до Туреччини.

Що стосується самого Ґюлена, обвинуваченого в підготовці військового перевороту, то його турецькі прокурори вимагали засудити до 3 623 довічних ув'язнень і ще до 2 923 років в'язниці.

Сам Ґюлен, який вважається головним політичним опонентом Ердогана, неодноразово заявляв, що не має відношення до путчу, і засуджував спробу перевороту. За його словами, ці події могли бути спеціально зрежисованими самою владою країни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: