Україна вимагає перевірити стан політв’язня Балуха в окупованому Криму: він голодує вже 12 днів

Україна вимагає перевірити стан політв’язня Балуха в окупованому Криму: він голодує вже 12 днів
Володимир Балух 

Після переведення Балуха до одиночної камери йому не дозволили взяти з собою особисті речі

Україна вимагає провести медогляд ув'язненого в СІЗО окупованого Сімферополя українського активіста Володимира Балуха, який 19 березня оголосив голодування.

Про це йдеться у зверненні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, передає прес-служба омбудсмена.

«Володимир Балух, який знаходиться у слідчому ізоляторі в Криму, з 19 березня 2018 року відмовляється від їжі на знак протесту проти обвинувального вироку у кримінальній справі, яка, на його думку, є сфабрикованою. До нас надійшла інформація, що після відмови від їжі стан здоров’я Балуха різко погіршився. Звертаюсь із проханням посприяти в організації огляду Балуха В. Г. кваліфікованими лікарями і дати доручення перевірити умови його утримання в слідчому ізоляторі», - йдеться у зверненні.

Омбудсмен також зазначила, що після переведення Балуха до одиночної камери йому не дозволили взяти з собою особисті речі, а його адвокату так і не вдалося потрапити до свого підзахисного. Крім того, через відсутність зв’язку з Балухом у родичів виникають побоювання щодо стану його здоров’я та умов утримання в слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, у серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балухові скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт упродовж двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

15 січня повідомлялося, що прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Читайте також: Справа Володимира Балуха. Як судили українського патріота в окупованому Криму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: