Україна з 12 травня розірвала угоду з РФ про добудову енергоблоків Хмельницької АЕС

Україна з 12 травня розірвала угоду з РФ про добудову енергоблоків Хмельницької АЕС

Іде пошук нових партнерів на новій техніко-економічній та політичній основі

Україна з 12 травня поточного року денонсувала всі домовленості з Російською Федерацією про добудову 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції. Про це повідомив в ході Енергетичного конгресу президент держкомпанії «Енергоатом» Юрій Недашковський.
«З 12 травня відбулася повна денонсація», - сказав він.
Недашковський додав, що на даний момент компанія займається пошуком нових партнерів на новій техніко-економічній та політичній основі, пише УНІАН.
Нагадаємо, 9 грудня 2014 року на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк озвучив термін добудови атомних енергоблоків – 2018 рік. При цьому в програмі дій уряду повідомлялося, що завершити будівництво планується до 2020 року.
Разом з тим, в документі не уточнювалося, за якими технологіями планується добудова енергоблоків №3 та №4 на Хмельницькій АЕС.
Переможцем міжнародного конкурсу з вибору типу реакторної установки для будівництва 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС в жовтні 2008 року стала російська компанія «Атомстройекспорт». У конкурсі, окрім «Атомбудекспорту», брали участь американська Westinghouse і південнокорейська KEPCO.
Недашковський наприкінці 2014 року заявив, що Україна може денонсувати угоду з Росією через відсутність з боку останньої будь-яких зрушень у реалізації цього проекту. Очікується, що замінити «Росатом» (основний акціонер «Атомбудекспорту») в реалізації проекту добудови енергоблоків на Хмельницькій АЕС може чеська Skoda.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: