Україна запропонувала запускати ракети на орбіту з території Австралії

Україна запропонувала запускати ракети на орбіту з території Австралії
Ракетний пуск

Україна могла б запускати ракети вже завтра вранці, якщо б мала майданчик, запевняє український посол

Державне космічне агентство України запропонувало побудувати космодром неподалік від авіабази Кертін, що в Кімберлі - одному з округів Західної Австралії.

Про це повідомляє The West Australian.

«Цей об'єкт може стати основним пусковим майданчиком Азії, який буде обслуговувати комерційні запуски для регіональних партнерів Австралії, таких як Японія, Сінгапур, Південна Корея й Індонезія», - йдеться в повідомленні.

Пропозиція вперше надійшла в федеральні і державні уряди Австралії ще в 2016 році.

Посол України в Австралії Микола Кулинич заявив, що Україна має технічні знання, виробничий ланцюг і довгу історію в області світових космічних досліджень, щоб реалізувати пропозицію.

«Ця пропозиція є цілком реалістичною. Україна могла б запускати ракети вже завтра вранці, якщо б мала майданчик. Ми пропонуємо наших людей і наші експертні знання, якщо Австралія має землю для використання», - сказав Кулинич.

Для створення космодрому потрібно 5-7 тис. км² землі у вигляді оренди промислової площі, бажано біля авіабази Кертін, яка знаходиться біля міста Дербі на північному заході Австралії. Первинне дослідження може бути завершено у відносно короткі терміни і обійдеться менш ніж 500 тис. доларів.

Як повідомляв «Главком», цього року у світі запустять три ракети, створені за участю України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: