Українська делегація в ПАРЄ відмовилася від прийому у Ягланда

Українська делегація в ПАРЄ відмовилася від прийому у Ягланда

В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, не дуже логічним кроком є влаштовувати розкішні прийоми на сотні людей, - зазначив Ар'єв

 Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася відвідати щорічний прийом у генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та повернула запрошення, повідомив глава делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

«Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланда та повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, не дуже логічним кроком є влаштовувати розкішні прийоми на сотні людей», - написав він на Facebook-сторінці в середу.

За даними Ар'єва, Україна, добровільно пожертвувала $400 тис. «на підтримку організації в складний час», не отримала відповіді від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому і доцільності його проведення в складних фінансових умовах.

У свою чергу перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала європейських колег відмовитися відвідувати цей захід. «Українська делегація публічно відмовилася від запрошення на цей прийом. Закликаємо європейських колег зробити так само», - написала вона на своїй сторінці в соцмережі у середу.

«Генсек РЄ Т.Ягланд постійно скаржиться на економічну потребу через несплату росіянами їхнього внеску. І під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян - хоч тушкою, хоч опудалом. І водночас влаштовує прийом на сотні персон із шампанським на аперитив», - зазначила Геращенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: