Українське диппредставництво попросило Туреччину посилити охорону місць відпочинку українських туристів

Українське диппредставництво попросило Туреччину посилити охорону місць відпочинку українських туристів

Таким став підсумок наради щодо безпеки та захисту прав громадян України

Посольство України звернулося до МЗС Туреччини та інших турецьких компетентних органів з проханням посилити охорону місць організованого відпочинку українських туристів.

Про це йдеться у повідомленні Департамента консульської служби МЗС України за підсумками наради щодо безпеки та захисту прав громадян України у Туреччині за участі представників Мінінфраструктури, ДСНС, Державіаслужби, силових відомств.

«Учасники наради висловились про необхідність рекомендувати громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до міст Анкара та Стамбул до остаточної стабілізації ситуації в Туреччині. Тим українцям, які перебувають в цій країні, виявляти підвищену обережність та не залишати без нагальної потреби місця організованого відпочинку, які перебувають під охороною», - йдеться у повідомленні. 

«У разі різкого загострення обстановки необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку у місці проживання, правоохоронців та представників організацій, що здійснюють реагування на надзвичайну ситуацію», - повідомили у МЗС.

Громадянам рекомендується зберігати в місцях, доступних до негайного доступу, документи, кошти і речі, що знадобляться у випадку термінового залишення місця проживання.

«У разі виникнення нагальної необхідності виїзду за межі місця організованого відпочинку, рекомендуємо максимально обмежити перебування в публічних місцях, уважно стежити за новинами про розвиток безпекової ситуації, врахувати рекомендації правоохоронних органів щодо безпеки пересування територією країни, повідомляти про плановану подорож адміністрацію готелю, або представників туроператора, своїх рідних», - додали у відомстві.

У випадках надзвичайних ситуацій просимо негайно зв’язуватися з Посольством України в Турецькій Республіці (телефон «гарячої лінії»: 00 9 0533 307 72 32, адреса ел.пошти: [email protected]), Генеральним консульством у Стамбулі (телефон «гарячої лінії»: 90 530 612 55 77, адреса ел.пошти: [email protected]), або повідомляти на «гарячу лінію» МЗС України: тел. +38 044 238 16 57, додатковий +38 044 238 17 77, адреса ел.пошти [email protected].

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: