Українські прикордонники вісім годин протримали на кордоні з Польщею дітей загиблих військових

Українські прикордонники вісім годин протримали на кордоні з Польщею дітей загиблих військових

Прикордонники відмовився дозволити в’їхати на територію пункту пропуску без черги

Автобус із дітьми пробув на кордоні понад дев’ять годин

Понад 9 годин автобус із дітьми загиблих українських військових не міг перетнути польський кордон на шляху до табору відпочинку у Німеччині.

Листа із відповідною інформацією до Адміністрації президента, а також редакції «Громадського» надіслав представник Центральної спілки українців у Німеччині Віталій Дубас.

Він наголосив, що звернувся до департаменту консульської служби МЗС України із проханням посприяти безперешкодному перетину державного кордону України групою дітей загиблих українських військових, котрі їдуть на відпочинок у дитячий табір в Німеччині.

Повідомляється, що 8 липня о 09:00 група планово виїхала з Києва і о 18:00 прибула до пункту пропуску на державному кордоні «Краковець».

Зазначається, що супроводжуючий лист від департаменту консульської служби МЗС України, був проігнорований працівниками Державної прикордонної служби України.

За словами Дубаса, прикордонники підтвердили отримання листа службовою поштою, але відмовився дозволити в’їхати на територію пункту пропуску без черги.

Внаслідок цього автобус з дітьми опинився дванадцятим в черзі і після восьми годин був оформлений українською стороною на виїзд. Як повідомила координаторка проекту в Україні Галина Дзюба, наразі група вже у Польщі, проте із запізненням у 5 годин.

Вона зазначила, що усю офіційну частину прийому дітей у Німеччині доводиться скасувати, адже просто не встигають.

Дзюба також повідомила, що це вже четверта група дітей, яких вони везуть на відпочинок, і подібна ситуація відбувається вперше.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: