Українські та турецькі моряки узгодили спільні військові навчання

Українські та турецькі моряки узгодили спільні військові навчання
Під час навчань турецького флоту на Середземному морі
Фото: aa.com.tr

Навчання «Східне Середземноморʼя» цього року проведуть на заході

Українські моряки приєднаються до навчання ВМС Турецької Республіки, яке запановане на кінець цього року в Західній частині Середземного моря, повідомляє Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook.

«Військово-Морські Сили ЗС України взяли участь у початковій конференції з планування навчання ВМС Турецької Республіки Dogu Akdeniz – 2021 («Східне Середземноморʼя – 2021»), яке сплановане на кінець цього року в Західній частині Середземного моря», – йдеться у повідомленні.

Учасники заходу розглянули питання щодо визначення загальної концепції навчання, узгодження попереднього складу сил, що планується залучити. Представники ВМС ЗС України обговорили формат участі української сторони, у тому числі залучення офіцерів ВМС ЗС України до складу багатонаціонального штабу навчання, а також стажування офіцерів на борту корветів ВМС Туреччини класу ADA (MILGEM) під час навчання.

Зазначається, що у зв’язку з пандемією початкова конференція з планування вищезазначеного навчання, відбулась в режимі онлайн-зв’язку.

Нагадаємо, що 8 лютого президент Володимир Зеленський затвердив план допуску іноземних військових в Україну для проведення навчань у 2021 році. Іноземних військових допустять на територію України для участі в українсько-американському навчанні «Репід Трайдент — 2021», українсько-американському навчанні «Сі Бриз – 2021», українсько-румунському навчанні «Ріверайн – 2021», українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер - 2021», українсько-польському навчанні «Три Мечі – 20212» та українсько-польському навчанні «Сільвер Сейбер – 2021».

Раніше стало відомо, що в навчаннях Cossack mace – 2021 візьмуть учать військовослужбовці Державної прикордонної служби України. У ході маневрів відпрацьовуватиметься підвищення професійної підготовки прикордонних комендатур швидкого реагування. Всього у цих навчаннях візьмуть участь тисяча військових із пʼяти країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: