Українські трудові мігранти проміняють СНД на Європу - експерт

Українські трудові мігранти проміняють СНД на Європу - експерт

Катерина Криворученко, спеціаліст експертно-аналітичного центру HeadHunter

Багато вакансій для українців сьогодні розміщують роботодавці Польщі, Чехії, Швеції, Німеччини, Італії та інші

Отримання безвізового режиму Україною вплине на настрої на ринку праці, хоча його прийняття на даному етапі не забезпечує можливість роботи за кордоном без отримання робочої візи. У 2017 році тенденція щодо вакансій в іноземних компаніях для українців збільшується. Про це розповіла в коментарі «Главкому» Катерина Криворученко, спеціаліст експертно-аналітичного центру HeadHunter.

«Міграційні настрої українців залишаються високими. Так, десь кожен шостий-сьомий українець замислюється про трудову міграцію за кордон. Кількість пропозицій про роботу від іноземних компаній 2016 року зросла у 1,5 рази у порівнянні з 2015 роком, у 2017 році така тенденція зберігається. Багато вакансій для українців сьогодні розміщують роботодавці Польщі, Чехії, Швеції, Німеччини, Італії та інші», - говорить Криворученко.

За її словами, є велика ймовірність того, що найближчим часом може відбутися перенаправлення потоків трудової міграції. Представники робітничих професій, а також фахівці середньої ланки, які до цього виїжджали працювати в СНД, тепер можуть вибрати європейський вектор.

«Збільшення відтоку представників робітничих спеціальностей, лінійних фахівців цілком можливе, так як рівень зарплат в країні для них не є конкурентним європейському. Крім того, збільшиться потік сезонних робітників за кордон. Уже сьогодні представники українського агробізнесу говорять про те, що їм доводиться докладати чимало зусиль для залучення співробітників. Тим більше, що сезонність агросектору і в Україні, і в Європі фактично ідентична», - продовжує Криворученко.

Пропонуємо також переглянути запис прес-конференції «Відпустки та безвіз»:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: