Українські туристи, які застрягли у Тунісі, повернулися додому – МЗС

Українські туристи, які застрягли у Тунісі, повернулися додому – МЗС

У МЗС запевнили, що з українцями в аеропорту і готелі весь час перебували представники консульства

Станом на 3 липня усі 994 туристи, які перебували у Тунісі і чекали на повернення в Україну, прилетіли додому.

Про це  повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

«Станом на 11:43 за київським часом було завершено відправку українських туристів на Батьківщину. Загалом авіакомпанії Fun Air та Anda Air на замовлення Bravo Airways 30 червня, 2 та 3 липня здійснили 6 авіарейсів, які забезпечили повернення 994 наших співвітчизників в Україну», - сказав він.

За словами Кирилича, упродовж усього періоду відправки українських туристів з ними в готелях та аеропорту м. Монастір перебував консул посольства та почесний консул України в м. Сус.

3 липня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що протягом наступних 2 тижнів Державна авіаційна служба проведе технічну ревізію всіх чартерних літаків.

29 червня стало про відомо про сотні українських туристів, які кілька діб перебували в аеропорту міста Монастір і не могли вилетіти з Тунісу додому. За їхніми словами, авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконували своїх зобов'язань щодо повернення громадян до України.

Компанія-туроператор Oasis Travel відповідальність за ситуацію, що склалася з рейсами авіакомпанії Bravo Airways, поклала на авіаперевізника.

Глава МІУ Володимир Омелян заявив, що через подібні дії туроператорів та перевізників Мінінфраструктури «запроваджує ефективний ринок з елементами державного регулювання і контролю». Також він повідомив, що усі українські туристи, які очікують на виліт з Тунісу, повернуться додому впродовж доби.

За його словами, туроператор Оasis Travel заборгував перевізнику Bravo понад 1 мільйон доларів.

Також Омелян заявив, що МІУ вимагатиме від Генпрокуратури порушити кримінальну справу через шахрайство з боку туроператора, внаслідок чого в аеропорту Тунісу «застрягли» сотні громадян України.

Як стало відомо, туроператор JoinUp скасовує усі рейси на Іспанію з Одеси, Львова та Запоріжжя. Туристам обіцяють компенсацію.

Раніше повідомлялося, що українські туристи тепер застрягли в аеропорту Пальма-де-Майорка.

Вчора, 2 липня, в аеропорту Тірани застрягли близько 200 українських туристів, які сьогодні вже повернулися в Україну.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: