Уряд ФРН збільшить воєнну присутність за кордоном

Уряд ФРН збільшить воєнну присутність за кордоном

Бундесвер розширює місії в Афганістані, Іраку і Малі

Уряд канцлера Ангели Меркель в середу схвалив розширення місії солдат Бундесверу в Афганістані, Малі і Іраку. Так в Афганістані чисельність німецької місії передбачається збільшити до 1,3 тисяч осіб. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В Іраку передбачається, що окрім тренування загонів курдської самооборони пешмерга на півночі буде відкрито окремий центр в Багдаді. Врешті решт ФРН збільшить свій 1 тисячний воєнний контингент в рамках миротворчої місії ООН в Малі іще на 100 бійців.

Даний крок в тому числі має сприяти виконанню завдань на базі Гао, за яку тепер несуть відповідальність німецькі військові. Також уряд ФРН підтримав продовження місій військово-повітряних сил країн щодо проведення дозаправки літаків НАТО, які ведуть боротьбу із Ісламською державою, а також беруть участь в польотах для проведення спостереження. Дані рішення мають бути схвалені Бундестагом. 

Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн заявила про те, що посилення військової присутності Бундесверу в Афганістані має супроводжуватися проведенням Кабулом внутрішніх реформ. При цьому вона оцінила успіхи тренувальної місії в Іраку. 

Фон дер Ляєн визнала те, що Бундесвер на сьогодні має низку проблем із боєготовністю, як показала оприлюднена в лютому 2018 року доповідь. При цьому за її словами необхідно буде виділити для вирішення всіх проблем іще більше чим додаткових 10 млрд. євро, які погодилися витратити нова правляча коаліція протягом наступних чотирьох років. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: