Уряд прийняв революційні зміни в сфері утилізаціії небезпечних відходів

Уряд прийняв революційні зміни в сфері утилізаціії небезпечних відходів
vlasno.info

На нові ліцензійні умови чекали вітчизняні підприємства, які не могли здійснювати утилізацію пестицидів та отрутохімікатів

Уряд затвердив ліцензійні умови для підприємств, які займаються утилізацією небезпечних відходів, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами міністра екології Остапа Семерака, на таке рішення уряду більше року чекали вітчизняні підприємства, які через відсутність ліцензійних умов та, відповідно, ліцензій не могли здійснювати утилізацію небезпечних відходів - пестицидів та отрутохімікатів.  

«Через відсутність ліцензій ми отримали неврегульовану та неконкурентну ситуацію, коли пестициди, агрохімікати,  фармацевтичну продукцію, що втратила термін придатності, утилізовували як заманеться і де заманеться, або у випадку з ліками – повторно пакували і продавали в аптеках», - сказав міністр.

Семерак також зазначив, що завдяки новим ліцензійним умовам держава зможе контролювати великий тіньовий ринок небезпечних відходів із мільярдним обігом коштів. Крім того, буде встановлено прозорі умови для бізнесу та унеможливлено корупційні оборудки у цій сфері.

«Єдина компанія, яка у  2014 році отримала ліцензію на утилізацію непридатних пестицидів та агрохімікатів, не виконувала своїх зобов’язань… Нові ліцензійні умови унеможливлять виникнення подібних ситуацій і це стане першим кроком до нашої спільної мети, до зменшення та мінімізації ризиків для навколишнього природного середовища, життя та здоров’я людей», - пояснив міністр.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: