В Африці від Covid-19 можуть загинути тисячі людей

В Африці від Covid-19 можуть загинути тисячі людей
Найбільшу кількість жертв коронавірусу зареєстровано в Алжирі

ВООЗ закликає країни поставитись серйозно до пандемії

В Африці пандемія коронавірусу Covid-19 протягом наступних 18 місяців може спричинити загибель 190 тисяч людей. Про це застерігають у Всесвітній організації охорони здоров'я, пише The Guardian.

Директор ВООЗ із африканського регіону доктор Матшідізо Моеті вважає, що при цьому коронавірус не поширюватиметься в Африці настільки експоненціально, як в на інших континентах. Ймовірно, він повільно тлітиме в осередках спалаху.

«Covid-19 може стати константою нашого життя протягом наступних декількох років, якщо уряди країн регіону не вживатимуть превентивних засобів. Нам потрібно тестувати, відстежувати, ізолювати та лікувати», - додала вона.

За даними The Guardian, раніше ВООЗ за результатами обстеження 47 країн регіону оприлюднила дослідження, згідно з яким при провалі заходів стримування від 29 млн до 44 млн осіб в Африці можуть заразитися Covid-19 за перший рік епідемії. Системи охорони здоров'я африканських країн, де на 1 млн осіб припадає всього дев'ять ліжок відділення інтенсивної терапії, не зможуть впоратися з такою кількістю інфікованих.

За останньою інформацією, на африканському континенті виявлено 51 239 випадків захворювання коронавірусом. Померло 2 012 людей, більше 17 000 вилікувались.  

Найбільша кількість хворих зафіксована в ПАР (7808), Єгипті (7588), Марокко (5382), Алжирі (4997) та Нігерії (3145).

За даними ВООЗ, найбільшу кількість жертв коронавірусу зареєстровано в Алжирі (476), Єгипті (469) та Марокко (182).

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що Африка може стати наступним епіцентром спалаху коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: