В дитячому таборі у Коблевому, де отруїлися діти, виявили порушення

В дитячому таборі у Коблевому, де отруїлися діти, виявили порушення

На керівника табору «Салют» та шеф-кухаря складено протоколи про адміністративне правопорушення

У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» в с. Коблево Миколаївської області, в якому отруїлися 16 дітей, виявили порушення вимог санітарних вимог та законодавства у сфері безпечності харчів.

Про це 2 липня повідомляє пресслужба Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей дитячого закладу «Салют» постраждало 16 дітей. Усіх постраждалих госпіталізовано до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні з попередніми діагнозами «Гострий гастроентероколіт середнього ступеня важкості, легкого ступеня важкості» (14 осіб) та «Харчова токсикоінфекція» (2 особи)», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що з метою встановлення причин та умов виникнення захворювань 1 липня Держпродспоживслужба Миколаївської області розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху з обстеженням та інспектуванням закладу на предмет дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів із відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

«За результатами обстеження та позапланового інспектування дитячого закладу 1 липня були встановлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Відповідальному суб’єкту господарювання надано приписи щодо усунення порушень. На керівника та шеф-кухаря складено протоколи про адміністративне правопорушення», - заявили у Держслужбі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Повідомляється, що про виникнення спалаху поінформовано територіальний орган Національної поліції, ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації, департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної ради.

«Станом на 08:00 2 липня нових випадків захворювання не зареєстровано. Проведення протиепідемічних заходів триває», - додали в пресслужбі.

Раніше повідомлялося, що у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» в селі Коблеве отруїлися діти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: