В Італії на виборчих дільницях утворилися великі черги

В Італії на виборчих дільницях утворилися великі черги

Цього року на парламентських виборах в Італії запровадили жорсткіші заходи безпеки

У різних містах Італії під час голосування за кандидатів у новий парламент на виборчих дільницях утворилися великі черги.

Про це повідомляє видання Express.

Так, у Римі, Мілані, Турині, долині Аоста та Тоскані на дільницях були довгі затримки через нове виборче законодавство.

Окрім того виборців просять чекати, адже цього року на парламентських виборах запровадили жорсткіші заходи безпеки, які застосовують до та після фактичного голосування.


Зокрема, бюлетені для голосування тепер позначені спеціальними наліпками для ідентифікації — нововведення проти шахрайства та підроблення голосів на виборах. Цей унікальний код на кожному бюлетені двічі перевіряють спостерігачі, що також забирає час.


У південних містах країни — Палермо та Сицилії — виборчий процес уповільнився, адже громадян після голосування попросили повернутися знову та переголосувати. Така ситуація виникла, адже людям видали неправильні бюлетені.

За різними підрахунками, понад 200 тисяч бюлетенів у країні треба було перевидати та знову доставити на виборчі дільниці.

Мер міста Леолука Орландо вибачився перед виборцями за незручності, зазначивши, що «це нове виборче законодавство спричинило серйозні проблеми і в інших частинах Італії», передає DW.

Нагадаємо, в Італії учасниця Femen вистрибнула перед колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі на виборчій дільниці, куди він прийшов проголосувати на парламентських виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: