В Єгипті почався другий день голосування за президента

В Єгипті почався другий день голосування за президента
Коробки із зображенням кандидата в президенти і чинного глави Єгипту Абделя Фаттаха ас-Сісі у його штабі перед виборами

Абдель Фаттах Ас-Сісі спробує повторити успіхи 2014 року

Влада Єгипту масового закликає населення країни прийти і проголосувати за президента у рамках триденного голосування. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Тим самим організатори волевиявлення вважають, що протягом даного часу вдасться мобілізувати достатню кількість голосів для підтвердження мандату довіри нинішньому главі Єгипту Абдель Фаттаху Ас-Сісі. Його єдиним конкурентом на виборах є кандидат, який не користується жодною реальною підтримкою, і сам агітує за діючого президента.

При цьому популярність Ас-Сісі серед населення Єгипту дещо зменшилася на фоні заходів економії, які були запроваджені на вимогу МВФ, і кампанії по переслідуванню представників опозиційного руху «Брати-мусульмани». 

Учасники голосування в понеділок стверджували, що голосують за стабільність. Сам Абдель Фаттах Ас-Сісі заявляє, що немає наміру балотуватися на третій термін. Хоча його критики побоюються, що під час другого терміну правління будуть зняті обмеження на терміни перебування на посаді. В 2014 році колишній військовий отримав 97% голосів під час подібного триденного голосування. Однак при цьому в абсолютних показниках це складало менше половини від зареєстрованих виборців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: