В ОБСЄ назвали подробиці майбутнього обміну полоненими на Донбасі

В ОБСЄ назвали подробиці майбутнього обміну полоненими на Донбасі
Українські полонені під конвоєм «ДНР», грудень 2019 рік
Фото: Reuters/Alexander Ermochenko

Обмін відбудеться до Великодня, 19 квітня

Гуманітарна підгрупа контактної групи по Донбасу погодила деталі обміну полоненими між так званими республіками і Києвом.

Про це повідомила спецпредставник глави ОБСЄ Хайді Грау.

Обмін відбудеться до Великодня, 19 квітня.

«Сьогодні погодила деталі майбутнього взаємного звільнення і обміну особами, які утримуються в зв'язку з конфліктом на сході України», - йдеться в заяві, поширеній офісом ОБСЄ в Україні.

У «ДНР» розраховують передати Києву 8 осіб і повернути 10 своїх, в «ЛНР» - 11 і 8 відповідно.

8 квітня під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи сторони домовилися про взаємний обмін полонених до Великодня. 

Нагадаємо, 31 березня 2020 року голова Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що обміни утримуваними особами з підтримуваними Росією бойовиками можуть початися за два тижні.

Раніше у Путіна заявляли, що обмін утримуваними особами між Україною і РФ відбудеться до кінця березня.

Як повідомлялося, 5 березня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона в ТКГ передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб. Глава держави висловив сподівання на проведення такого обміну в березні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що до обмінних списків буде включено кримських татар.

Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що ув'язнені владою РФ кримські татари можуть відмовитися від обміну, якщо дізнаються, що їх обмінюють на злочинців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: