В ОБСЄ назвали умову для Придністровського врегулювання

В ОБСЄ назвали умову для Придністровського врегулювання
Франко Фраттіні 

Надання спеціального статусу для Придністров'я не буде несприятливим для Молдови

Спеціальний представник голови ОБСЄ щодо Придністровського врегулювання, посол Франко Фраттіні переконаний, що довіра - ключовий компонент урегулювання конфлікту.

Про це дипломат заявив в інтерв'ю «Вільній Європі» напередодні свого першого візиту до Молдови. 

«Довіра є ключовим компонентом вирішення будь-якого конфлікту. Спікер парламенту Республіки Молдова пан Канду нещодавно сказав, що на цьому етапі сторонам необхідно шукати практичні рішення: «Треба шукати точки зіткнення і вибудовувати довіру. Треба починати довіряти один одному, а лише після цього говорити про одруження». Я повністю підтримую цей підхід, оскільки робота міжнародних партнерів полягає у сприянні цій довірі: коли довіра існує, остаточне політичне врегулювання стає можливим», - підкреслив Фраттіні.

Дипломат зазначив також, що «остаточне врегулювання Придністровського конфлікту стане підтвердженням суверенітету і територіальної цілісності Республіки Молдова в її загальновизнаних міжнародним співтовариством межах».

Фраттіні особливо підкреслив при цьому, що надання спеціального статусу для Придністров'я не буде несприятливим для Молдови.

Франко Фраттіні здійснить свій перший візит до Республіки Молдова як Спецпредставник ОБСЄ з 26 по 28 березня. Він проведе переговори з вищими посадовцями Молдови і керівництвом невизнаного Придністров'я, у тому числі з обома політичними представниками в переговорному процесі.

Фраттіні також зустрінеться з акредитованими послами переговорного формату «5+2» щодо Придністровського врегулювання, до складу якого входять Молдова і Придністров'я, - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: