В Північній Ірландії під час заворушень загинула журналістка

В Північній Ірландії під час заворушень загинула журналістка

В кількох районах Лондондерра невідомі палили автомобілі та вступали у сутички з поліцією

Фото: Sky News

Поліція розглядає стрілянину у Лондондеррі як терористичний інцидент

У місті Лондондеррі в Північній Ірландії внаслідок стрілянини загинула 29-річна журналістка, яка висвітлювала місцеві заворушення.

Поліція розглядає це як «терористичний акт», повідомляє Sky News.

Заворушення у Лондондеррі розпочалися напередодні Великодня, коли місцеві республіканці відзначають річницю Великоднього повстання 1916 року за незалежність Ірландії.

Зазначається, що у ці дні прихильники возз'єднання Північної Ірландії та Ірландії – так звані «дисиденти» – особливо активні.  В кількох районах міста невідомі палили автомобілі та вступали у сутички з поліцією.

Помічник начальника поліції Марк Гамільтон заявив, що поліція «розглядає стрілянину як терористичний інцидент», було розпочато розслідування вбивства.

«Я можу підтвердити, що в результаті пострілів в Креггані (один із районів міста, - ред.), була вбита 29-річна жінка», - сказав Гамільтон.

Нагадаємо, раніше очільниця британського уряду Тереза Мей наголосила на тому, що немає мови про вихід із ЄС без гарантії того, що перетин кордону між Республікою Ірландія і британською Північною Ірландією буде максимально спрощеним і надалі. Також Мей відзначила важливість відкритого режиму кордону для миру в Північній Ірландії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: