У Санкт-Петербурзі закрилася фабрика «добровольців», яких відправляли до «Новоросії»

У Санкт-Петербурзі закрилася фабрика «добровольців», яких відправляли до «Новоросії»
Колись саме в цьому приміщенні представники «Русского імперського руху» готували найманців для участі в бойових діях на Донбасі

Приміщення, де готували бійців «Новоросії», опечатали відразу після президентських виборів

В Санкт-Петербурзі (Росії) відразу після президентських виборів опечатали приміщення, яким користувалися представники «Руского імперського руху», і на території якого відбувалася підготовка російських найманців для участі в бойових діях на Донбасі. Про це «Главкому» стало відомо з власних джерел.

«Останнім часом там відбувалися різноманітні тренування і навчання з тактичної медицини та правил користування засобами зв’язку, курси з військової підготовки на комерційній основі. Також проходили збори певних сумнівних осіб. Нещодавно ж на території цього приміщення відкрився магазин. Але тепер все це опечатали», - розповів співрозмовник «Главкому»

Цей так званий навчальний центр в Санкт-Петербурзі, де росіян, зокрема, вчили стрільбі і тактичним навичкам, а також, судячи із записів в соцмережах, відправляли воювати на Донбас, став широко відомий у 2015 році, коли журналісти BBC зняли інтерв’ю з чоловіком, який представився як Руслан Стародубов. Воно увійшло в документальний фільм «Нові воїни Російської імперії на Україні».

У фільмі, зокрема, розповідається про росіян, які вирішили взяти участь у війні на Донбасі. Там демонструється тренувальна база, де проходять початкову військову підготовку так звані добровольці.

Як вказується в півгодинний стрічці, приміщення в своїх цілях використовували представники «Руского імперського руху», і розташоване воно в підвалі багатоквартирного будинку на околиці Санкт-Петербурга.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: