В Україні понад десять міст мерзнуть через борги перед «Нафтогазом»

В Україні понад десять міст мерзнуть через борги перед «Нафтогазом»

Зрив опалювального сезону може обернутися відставками місцевих чиновників

12 міст України не можуть розпочати опалювальний сезон через борги теплопостачальних підприємств перед «Нафтогазом».

Про це 15 листопада повідомляє ТСН.Ранок.

В епіцентрі проблем - Херсонська область, міста Кривий Ріг, Сміла, Первомайськ та Шепетівка. Місцеві тепловиробники накопичили величезні борги, які обчислюються мільйонними цифрами, і не виконують графіки їхнього погашення.

У «Нафтогазі» запропонували реструктуризувати борги. А якщо такі умови не прийнятні, то шукати інших продавців газу на вільному ринку за ринковими цінами.

Тим часом зрив опалювального сезону може обернутися відставками місцевих чиновників.

На Дніпропетровщині, Черкащині, і в Херсоні без тепла - тисячі квартир, школи - на вимушених канікулах. Уряд погрожує достроковими перевиборами в проблемних містах. Представники місцевої влади скаржаться, що їх змушують узяти на себе борги приватних теплопостачальних підприємств.

Лише добу як запустили ТЕЦ у Херсоні. Потеплішали батареї в Павлограді. А от у Кам’янському і Кривому Розі - ще холодно. Жителі Сміли, 80-тисячного міста на Черкащині, приїхали вимагати тепла до Кабміну, аби урядовців вплинули на газовиків, і ті почали подачу газу місцевим котельням.

Раніше повідомлялося, що ряд міст в Україні потерпають через відсутність тепла в житлових будинках – зокрема  Кривий Ріг, Сміла, Київ.

За фактом відсутності тепла у м. Кривий Ріг поліція відкрила кримінальне провадження.

Також проти місцевої влади міста Сміла, що на Черкащині, відкрито кримінальне провадження за фактом безвідповідальності та невчасного початку опалювального сезону. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: