В Україні цього року закрили 47 шкіл

В Україні цього року закрили 47 шкіл
Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Ще 21 школа призупинила роботу

Цього року станом на 1 серпня в Україні було закрито 47 шкіл. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона пояснила, що є різні форми закриття шкіл. «Як правило, школа повністю закривається тоді, коли просто немає дітей початкової школи. Наша рекомендація - зберігати початкову школу, відкривати на її території дошкільний заклад і робити такий комплекс: школа-дитсадок. Але буває, що немає дітей. Інколи також вважають закриттям школи закриття старшої школи. Насправді, це реорганізація і пониження ступеня школи», - сказала Гриневич.

За її даними, станом на 1 серпня 2017 року у нас закрито 47 шкіл, призупинила роботу 21 школа. І реорганізовано з пониженням ступеню 161 загальноосвітній навчальний заклад.

Гриневич також розповіла, що відбувається з матеріальною базою тих шкіл, які було закрито повністю: «Уся матеріально-технічна база шкіл – приміщення, меблі, обладнання – належать місцевим органам влади, адже абсолютна більшість українських шкіл комунальні. Закон не дозволяє місцевим органам використовувати будівлі закладів інакше, ніж в освітніх цілях. Є місцеві органи, що недбало ставляться до приміщень і ті справді руйнуються, але є й інші, які знаходять можливість відкрити у цих будівлях гуртки чи здати їх для організації якихось освітніх заходів. У школі може почати функціонувати бібліотека, іноді створюють просто освітній простір для громади, де вона збирається на різні заходи, щось, на кшталт, місцевих культурних клубів».

Як повідомляв «Главком», 1 вересня 2017 року відкрили свої двері 16 тисяч 640 шкільних закладів. За шкільні парти сіли 408 тисяч 236 першокласників. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: