В Україні ніхто не займається проблемою впливу змін клімату на здоров’я людини, – експерт

В Україні ніхто не займається проблемою впливу змін клімату на здоров’я людини, – експерт

В Україні навіть немає статистики, яка б дозволила дослідити вплив зміни клімату на здоров’я

Українські державні інституції поряд із певним прогресом в усвідомленні проблеми кліматичних змін досі практично не займаються тим, як такі зміни впливатимуть на здоров’я громадян. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявила Світлана Краковська, кліматолог, старший науковий співробітник Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, член Міжурядової групи експертів зі змін клімату (IPCC), кандидат фізико-математичних наук Світлана Краковська.

«У нас в державі мало хто замислюється, як зміна клімату впливатиме на нього. Цей зв'язок дуже важко відслідкувати. Але для того щоб уміти це робити, потрібно принаймні вести статистику. Я хотіла брати участь у європейському проекті разом з «Інститутом глобального здоров’я». Вивчила, як вони планують свої дослідження, на які дані спираються. Але з проектом нічого не вийшло – ми не знайшли необхідної статистики в Україні, щоб прив’язати її до погоди та зміни клімату», - розповіла вона.

Говорячи про наявність прогресу влади в усвідомленні проблеми зміни клімату Краковська зазначила, що Україна підписала Паризьку кліматичну угоду й швидко її ратифікувала у 2015 році, до того ж уряд схвалив давно розроблену Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату до 2030 року. Тепер, за її словами, державі варто зайнятись імплементацією угоди.

Раніше Краковська пояснила, чому прогнози погоди для нашої країни не такі точні, як для інших країн Європи. За її словами, в Україні гідрометеорологічна мережа недостатньо підтримується.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: