В Україні відкрили першу кримінальну справу за незаконний перетин кордону

В Україні відкрили першу кримінальну справу за незаконний перетин кордону
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Правопорушника передано співробітникам СБУ для проведення подальших слідчих дій.

Прикордонники затримали громадянина Молдови, якому раніше заборонили в'їзд в Україну терміном на 10 років

В Україні правоохоронці відкрили першу кримінальну справу за незаконний перетин кордону. Про це повідомляє голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикало на сторінці у Facebook.

За словами прикордонника, прикордонники Білгород-Дністровського загону Південного регіонального управління затримали 11 грудня 32-річного громадянина Молдови, який намагався потрапити в Україну в обхід пунктів пропуску. Раніше українські прикордонники заборонили йому в'їзд в Україну терміном на 10 років.

Слідчий відділ Управління Служби безпеки в Одеській області розпочав досудове розслідування у кримінальному провадженні за ст. 332-2 Кримінального кодексу України («Незаконний перетин державного кордону України»). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Правопорушника передано співробітникам СБУ для проведення подальших слідчих дій.

За словами Цигикала, у зв'язку з напрацюванням слідчої і судової практики кількість таких кримінальних справ має значно збільшитися.

«Крига зрушила з місця: є перше кримінальне провадження щодо незаконного перетину кордону!... Це перше, але не останнє кримінальне провадження за незаконний перетин кордону. Впевнений, що після напрацювання слідчої і судової практики кількість таких кримінальних проваджень значно збільшиться», - написав Цигикало.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: