В Україні відсьогодні скасовано оподаткування пенсій

В Україні відсьогодні скасовано оподаткування пенсій
portal.lviv.ua

За рахунок скасування оподаткування пенсії 300 тисяч пенсіонерів отримають підвищення виплат

В Україні скасовано оподаткування пенсій. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у своєму Twitter.

«Відсьогодні скасовується оподаткування пенсій. За рахунок цього 300 тисяч пенсіонерів отримають підвищення до пенсії», - написав Розенко.

efeffefeff

Нагадаємо, на думку президента Порошенка, макрофінансова стабілізація дає можливість скасувати навантаження на пенсії.

Як повідомлялось, 2 червня Верховна Рада України звільнила від сплати податку пенсії як для пенсіонерів-працівників, так і для незайнятих пенсіонерів у розмірі до 10 прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність (до 10 тис. 740 грн). За відповідний урядовий законопроект № 4542 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування пенсій» у другому читанні і в цілому проголосували 274 народних депутати.

19 травня парламент ухвалив цей законопроект у першому читанні за основу. Раніше Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік» (щодо соціальних стандартів та обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій)», яким з 1 грудня 2016 р. підвищила соціальні стандарти. Зокрема, прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становитиме 1 544 грн, місячна мінімальна заробітна плата – 1 600 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: