В Україну насуваються люті морози з хуртовинами

В Україну насуваються люті морози з хуртовинами

У Києві та області 17 березня вночі пройде сильний сніг

Протягом вихідних внаслідок впливу двох активних південно-західних циклонів в Україні очікуються складні погодні умови.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на прогноз Укргідрометцентру.

Зазначається, що 17 березня сильний сніг та хуртовини очікуються у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. Там приріст снігового покриву становитиме 15-20 см.

Тим часом у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях пройдуть сильний дощ та мокрий сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу(приріст снігового покриву 5-10 см). Цієї суботи в Україні пориви вітру сягатимуть 15-22 м/с, в у північній половині країни на дорогах ожеледь.

18 березня снігопади та хуртовини з приростом снігового покриву 20-25 см прогнозують на Львівщині, Тернопільщині, Закарпатті, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Вінниччині, Черкащині, Кіровоградщині, Полтавщині, Одещині та у Чернівцях. 

У неділю в Миколаївській, Херсонській,  Дніпропетровській, Харківській областях буде сильний дощ з переходом в сильний сніг, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (приріст снігового покриву 5-10 см).

Сильній дощ пройде в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях.Пориви вітру сягнуть 15-22 м/с, а на дорогах, крім південного сходу, - ожеледь.

19 березня у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, вночі і в Кіровоградській, Одеській, Миколаївській та Херсонській областях сильний сніг, хуртовини (приріст снігового покриву 15-20 см).

З понеділка у Запорізькій, Донецькій, Луганській областях очікуються  сильні опади у вигляді дощу і мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь (приріст снігового покриву 10-15 см); У південно-східній половині країни вітер розгонеться 15-20 м/с, на дорогах ожеледь.

Синоптики прознозують зниження нічної температури до 10-16°, у південній частині до 4-10° морозу.

«Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), в більшості центральних та східних областей 3 (червоний)),  також ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства», - наголосили у ДСНС.

У Києві та області 17 березня вночі пройде  сильний сніг, вдень він буде помірним і вкриє вулиці на 8-15 см. очікуються пориви північно-східного вітру 15-18 м/с, хуртовини, а на дорогах - ожеледь. В столиці похолодає до  3-8 градусів морозу.

«Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, що становитиме 2 (жовтий) рівень загрози для  автотранспорту, ускладнення роботи електричних мереж, комунального господарства», - підсумували рятувальники.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: