«Вбивство Бабченка»: Порошенко назвав обґрунтованими методи СБУ

«Вбивство Бабченка»: Порошенко назвав обґрунтованими методи СБУ
Петро Порошенко
Фото El País

Президент схвалив інсценування вбивства, але поспішив відхреститися від причетності до планування спецоперації

Президент Петро Порошенко вважає обґрунтованими методи, використані в справі Аркадія Бабаченка Службою безпеки України, яка влаштувала інсценування вбивства журналіста для «захисту свободи слова». Про це президент України заявив в інтерв'ю іспанській газеті El País.

«Якщо ми хочемо захищати свободу слова, якщо хочемо захистити журналістів, ми повинні будемо використовувати подібний метод», - зазначив він. І додав, що «в будь-якому випадку, наказ давав не президент, а генеральний прокурор (Юрій Луценко – «Главком»)».

Глава держави також додав, що українська влада «заарештувала винного і в дуже недалекому майбутньому доведе, звідки надходили гроші, накази, списки журналістів для вбивств».

Відповідаючи на питання, чи повідомив президент України країнам ЄС про «список з тридцяти можливих цілей» яких, як, стверджує СБУ, планували ліквідувати поряд з Бабченко, Порошенко відповів негативно. «Я - ні. Але спецслужби на цьому рівні співпрацюють», - додав український президент. Він також заявив про «без сумніву» тісну співпраці між спецслужбами України і ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: